Poliția Română – AVOCAT REȚINUT PENTRU FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI FALS ÎN ÎNSCRISURI

Poliția Română – AVOCAT REȚINUT PENTRU FAVORIZAREA FĂPTUITORULUI ȘI FALS ÎN ÎNSCRISURI


12 August 2017Sursa: IGPR

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române și de procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, un avocat a fost reținut pentru favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată. A fost reținut și un alt bărbat, care l-ar fi instigat la comiterea faptelor.

La data de 11 august a.c., în urma cercetările efectuate de polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate a Poliției Române și procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore față de doi bărbați, pentru săvârșirea infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la comiterea acestor fapte.

Din cercetări a reieșit că, în perioada aprilie-mai a.c., unul dintre bărbații cercetați,  împreună cu o altă persoană interesată, ar fi intenționat să obțină informații despre stadiul şi obiectul unui dosar instrumentat de D.I.I.C.O.T.,respectiv persoanele vizate, inclusiv existenţa sau nu a unor declaraţii cu privire la persoana interesată.

Astfel, bărbatul cercetat pentru instigare, l-ar fi contactat pe cel de-al doilea, avocat, solicitându-i acestuia să încerce să vorbească cu inculpatul arestat şi să se intereseze la acesta şi la instanţă despre informațiile dorite.

Din actele de cercetare penală efectuate în cauză, a rezultat că, unul dintre cei doi bărbați, avocat, ar fi falsificat mai multe înscrisuri sub semnătură privată, respectiv contract de asistenţă juridică, act adiţional la acesta, precum şi două împuterniciri avocaţiale aferente, prin care își aroga în mod nereal calitatea de avocat ales într-o cauză instrumentată de către D.I.I.C.O.T. și ar fi obținut și furnizat date și informații din dosar unei persoane interesate.

În cursul zilei de astăzi, cei doi urmează a fi prezentaţi Curții de Apel București, cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.Sursa: IGPR

Share this post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.