Poliția Română – URMĂRIȚI INTERNAȚIONAL DE AUTORITĂȚILE BELGIENE, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII ROMÂNI

Poliția Română – URMĂRIȚI INTERNAȚIONAL DE AUTORITĂȚILE BELGIENE, DEPISTAȚI DE POLIȚIȘTII ROMÂNI


19 Iunie 2017Sursa: IPJ Botoșani

Polițiștii din Botoșani au depistat doi bărbați care erau urmăriți internațional de autoritățile din Belgia, pentru săvârșirea a 20 de furturi și tentative la furt. Schimbul de date și informații a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La data de 16 iunie a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani au depistat, doi bărbați, unul de 26 de ani, din municipiul Botoşani şi al doilea de 30 de ani, din comuna Cristeşti, pe numele cărora autoritățile judiciare din Belgia au emis mandate europene de arestare.

Cei doi erau căutați pentru comiterea a 20 de infracțiuni de furt și tentativă la furt, pe teritoriul Belgiei.

Pentru depistarea acestora, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cei doi bărbați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava, care a dispus reținerea acestora pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată, pentru demararea procedurilor în vederea predării autorităţilor din Belgia.        Sursa: IGPR

Share this post

Post Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.